ospwesola.pl

Całodobowy punkt alarmowy 22 773 90 08

Polityka prywatności

Kto zarządza Twoimi informacjami osobowymi?

Twoimi danymi osobowymi zarządza Ochotnicza Straż Pożarna w Wesołej, ul. 1 Praskiego Pułku WP 31, 05-075 Warszawa, NIP: 952-17-40-129, REGON: 01310993600000.

Jak się skontaktować w sprawach dotyczących danych osobowych?

Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa i przetwarzania Twoich danych osobowych można kierować do: prezesa stowarzyszenia Ochotnicza Straż Pożarna w Wesołej

E-mail: prezes@ospwesola.pl

Dlaczego przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe są przetwarzane w celu:

  1. korespondencji i udzielenia odpowiedzi na Twoje zapytanie złożone poprzez formularz kontaktowy lub e-mail;
  2. przedstawienia oferty pomocy prawnej w odpowiedzi na Twoje zapytanie;
  3. udzielenia pomocy prawnej, włącznie z poradami prawnych przez system komunikacji zdalnej;
  4. rozliczenia świadczonej usługi pomocy prawnej, wynikającego z prawnie uzasadnionego interesu Administratora;
  5. spełnienia obowiązków prawnych Administratora, w szczególności podatkowych.

Do realizacji tych celów mogą być przetwarzane dane takie jak: imię, nazwisko, adres, e-mail, numer telefonu, numer PESEL, numer NIP, adres IP komputera, wizerunek w przypadku korzystania z systemu komunikacji zdalnej.

Czy musisz podawać nam swoje dane osobowe?

Podanie danych jest dobrowolne, lecz bez nich nie będziemy mogli udzielić odpowiedzi na Twoje zapytanie ani pomocy prawnej.

Na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe są przetwarzane zgodnie z RODO na podstawie:

  1. zgody osoby, której dane dotyczą;
  2. konieczności wykonania umowy o świadczenie pomocy prawnej lub działań poprzedzających zawarcie umowy na Twoje żądanie;
  3. prawnie uzasadnionego interesu Administratora;
  4. wypełnienia prawnego obowiązku Administratora.

Kto może otrzymać Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe mogą być przekazane podmiotom, które Administrator zlecił przetwarzanie danych (np. obsługa IT, księgowość, hosting) oraz adwokatom i radcom prawnym współpracującym z Administratorem w ramach świadczenia usług pomocy prawnej.

Jak długo przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez czas niezbędny do:

  1. udzielenia odpowiedzi na Twoje zapytanie;
  2. wykonania umowy o świadczenie usług pomocy prawnej;
  3. prawnie uzasadnionego interesu Administratora;
  4. spełnienia obowiązków prawnych.

Dodatkowo, przysługuje Ci prawo do:

  1. dostępu do Twoich danych,
  2. poprawienia danych,
  3. żądania ich usunięcia,
  4. ograniczenia przetwarzania,
  5. wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych osobowych.

Co zrobić, gdy uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z prawem?

Masz prawo złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

Administrator nie przekazuje Twoich danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG) ani nie podejmuje decyzji opartych wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu.

[1] Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Polityka plików cookie

O Polityce plików cookie

Polityka dotycząca plików cookie ma na celu wyjaśnienie, czym są pliki cookie oraz w jaki sposób są

używane na naszej stronie. Różne rodzaje plików cookie są wykorzystywane do zbierania informacji i

kontrolowania preferencji użytkowników. Więcej szczegółowych informacji na temat sposobu

korzystania z plików cookie oraz danych osobowych znajdziesz w naszej Polityce prywatności.

Zachęcamy do zapoznania się z nią, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do ochrony

danych.

Twoja zgoda dotyczy następujących domen: ospwesola.pl

[user_consent_state]

Co to są pliki cookie?

Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które przechowują niewielkie ilości danych na Twoim urządzeniu

podczas przeglądania strony internetowej. Pomagają one w poprawnym działaniu strony,

zapewnieniu bezpieczeństwa oraz dostarczeniu lepszych wrażeń użytkownika. Pliki cookie

umożliwiają nam również analizowanie działania strony i identyfikowanie obszarów, które można

ulepszyć.

Jak używamy plików cookie?

Nasza strona wykorzystuje zarówno własne, jak i pliki cookie stron trzecich do różnych celów.

Własne pliki cookie są niezbędne do zapewnienia pełnej funkcjonalności strony. Własne pliki cookie

nie zbierają żadnych danych umożliwiających identyfikację użytkownika. Pliki cookie stron trzecich są

wykorzystywane głównie do analizy działania strony i zapewnienia bezpieczeństwa usług.

Jakie rodzaje plików cookie są używane?

Niezbędne: Te pliki cookie są niezbędne do działania strony, nie gromadząc żadnych danych

osobowych. Pozwalają utrzymać sesje użytkowników i zapewnić bezpieczeństwo.

Statystyki: Przechowują informacje o liczbie odwiedzających, unikalnych użytkownikach i działaniach

na stronie, pomagając w analizie działania witryny.

Funkcjonalne: Pomagają w dodatkowych funkcjach na stronie, np. osadzaniu treści z mediów

społecznościowych.

Preferencje: Umożliwiają przechowywanie ustawień użytkownika, takich jak język preferowany.

Jak kontrolować preferencje dotyczące plików cookie?

Jeśli zdecydujesz się zmienić swoje preferencje później podczas sesji przeglądania, możesz kliknąć

kartę „Polityka prywatności i plików cookie” na ekranie. Spowoduje to ponowne wyświetlenie

informacji o zgodzie, umożliwiając zmianę preferencji lub całkowite wycofanie zgody.

Możesz również zmienić ustawienia swojej przeglądarki, aby zablokować lub usunąć pliki cookie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach internetowych takich jak Wikipedia czy

AllAboutCookies.

Zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką prywatności oraz Polityką plików cookie, aby lepiej

zrozumieć, jak dbamy o Twoje dane osobowe i zapewniamy bezpieczne korzystanie ze strony.